Publikavimo data: 2025-08-18
Skanus chudu su kalendra ir sūriu
Su kalendra ir sūriu ruošta "Chudu" dėl švelnaus sūrio yra labai skani ir aromatinga. Čudu turi traškią plutelę, kuri įgauna kepant keptuvėje.
Žingsnis 1
Kruopščiai nuplaukite žalumynus po tekančiu vandeniu ir nusausinkite ant rankšluosčio. Susmulkinkite svogūnų plunksnas ir žoleles, o baltąją svogūno dalį supjaustykite nedideliais gabalėliais ir pakepinkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. Susmulkintas žoleles sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinius, sudėkite varškę ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Miltus supilkite į dubenį, suberkite druską ir gerai išmaišykite. Padarykite duobutę ir supilkite į ją kefyrą. Atsargiai suberkite miltus ir užminkykite tešlą. Susukite tešlą į rutulį ir palikite pusvalandžiui. Padalykite tešlą į keturias dalis, iš kiekvienos dalies suformuokite rutuliuką ir iškočiokite ploną pyragą. Ant vienos pusės uždėkite ketvirtadalį įdaro. Įdarą uždenkite antrąja tešlos puse.
Žingsnis 3
Keptuvę patepkite aliejumi, įkaitinkite ir kepkite chudu maždaug po tris minutes iš kiekvienos pusės. Paruoštą chudu aptepkite sviestu.
Kategorijos