Publikavimo data: 2025-08-18
Skanus galette su brokoliais, grybais ir mocarela
Galetės atsirado, nes virėjai eksperimentavo su vandeniu ir miltais. Virėjas kepė ilgai išliekančius sausainius be jokių priedų. Išvertus patiekalo pavadinimą "galette" iš italų kalbos, jis reiškia "laivo". Anksčiau taip vadinosi plokštainis, kurį jūreiviai pasiimdavo su savimi į ilgas keliones vietoj duonos. Taip pat galette su daržovėmis, sūriu ir šonine yra skanus ir sveikas. Jame yra daug ląstelienos ir baltymų.
Žingsnis 1
Miltus ir druską persijokite į gilų dubenį. Kitame dubenyje sumaišykite kiaušinį, alyvuogių aliejų ir vandenį, išmaišykite ir supilkite į dubenį su miltais. Išminkykite tešlą ir suformuokite iš jos rutulį. Palikite pastovėti 40 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite puodą su vandeniu ir 5 minutes pavirkite brokolius. Paruoškite keptuvę su alyvuogių aliejumi, apkepkite šoninę ir perkelkite į lėkštę. Tada pakepinkite grybus su svogūnu, tada sudėkite česnaką, pipirus ir druską.
Žingsnis 3
Tešlą iškočiokite į 45 cm apskritimą. Paruoškite kepimo skardą ir išklokite ją pergamentiniu popieriumi. Pabarstykite šiek tiek miltų ir perkelkite tešlą. Į tešlą sudėkite brokolius, grybus ir šoninę, palikdami 7 cm kraštus.
Žingsnis 4
Tada sudėkite visą mocarelą ir uždenkite laisvus kraštus. Aptepkite viršų kiaušinio tryniu ir pašaukite į orkaitę 30 minučių. Sumaišykite balzaminį actą ir rudąjį cukrų, užvirinkite ir virkite 7 minutes, kol sutirštės.
Kategorijos