Publikavimo data: 2025-08-18
Skanūs plokštainiai su žolelėmis
Plokštainiai yra apvalūs ir plokšti miltiniai gaminiai. Skanūs plokštainiai su žolelėmis gali būti gaminami iš įvairių rūšių miltų: kvietinių, ruginių, kukurūzų ar ryžių, ir valgomi vietoj duonos. Tortilijoms galima naudoti bet kokias žoleles - žaliuosius svogūnus, kalendras, krapus ar petražoles. Plokščias duoneles kepkite ant keptuvės arba kepkite orkaitėje, abiem atvejais patiekalas bus skanus ir kvapnus. Plokštainiai patiekiami karšti.
Žingsnis 1
Dideliame, patogiame dubenyje persijokite kvietinius miltus per sietelį ir įmuškite kiaušinį. Įpilkite šiek tiek vandens ir išmaišykite plaktuvu. Tešla turi būti blyno konsistencijos.
Žingsnis 2
Paruoškite žoleles. Ant pjaustymo lentos aštriu peiliu smulkiai supjaustykite petražoles, krapus ir žaliuosius svogūnus.
Žingsnis 3
Į dubenį su tešla supilkite smulkiai supjaustytas žoleles. Kruopščiai išmaišykite ir pagal skonį pasūdykite.
Žingsnis 4
Ant gerai įkaitintos keptuvės, pateptos augaliniu aliejumi, šaukštais krėskite tešlą ir kepkite tortilijas iš abiejų pusių po 2-3 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos