Publikavimo data: 2025-08-18
Skanūs vantos
Šį receptą sugalvojau pati. Jis labai patiko visai mano šeimai ir visiems, su kuriais juo dalinausi rožiniame forume. Jie suvalgomi per pirmąsias 24 valandas. Tešla plona, sluoksniuota ir traški.
Žingsnis 1
Į puodelį supilkite karštą vandenį, augalinį aliejų, suberkite druską, sodą, supilkite actą, išmaišykite ir suberkite miltus, kol tešla taps panaši į labai minkštą koldūnų tešlą.
Žingsnis 2
Leiskite tešlai pailsėti apie dvidešimt minučių, kol taps vientisa.
Žingsnis 3
Padalykite jį į didelio graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir plonai iškočiokite iki lėkštės dydžio.
Žingsnis 4
Įdėkite šaukštą ir saują įdaro, suformuokite.
Žingsnis 5
Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių ar ilgiau, priklausomai nuo orkaitės. Mums patinka gerai iškepti.
Kategorijos