Publikavimo data: 2024-03-29
Sluoksniuotos bandelės
Paprastai plokštainiai gaminami iš miltų, vandens ir mielių. Tačiau yra ir kitų šio patiekalo variantų. Pavyzdžiui, keptuvėje kepami pūstos duonos plokštainiai. Jie paruošiami gana greitai. Tešlos dribsniškumas pasiekiamas minkymo metu naudojant riebų pieną ir sviestą. Nepirkite tepamo ar margarino. Pagal mūsų pateiktą sluoksniuotos tešlos receptą jų nederėtų dėti. Norėdami patikrinti kokybę, prieš dėdami sviesto gabalėlį į įkaitintą keptuvę, įdėkite jį į tešlą. Natūralus sviestas netirpsta, o iš karto išsilydo.
Žingsnis 1
Pradėkite gaminti sluoksniuotą tešlą. Paimkite miltus ir įberkite į juos druskos. Išmaišykite. Mišinyje padarykite nedidelę duobutę ir supilkite į ją pieną bei vandenį. Iš pradžių išmaišykite šaukštu, o paskui rankomis. Padėkite tešlą tiesiai ant stalo ir minkykite 5 minutes. Palikite pusvalandį kambario temperatūroje.
Žingsnis 2
Iš tešlos suformuokite 4 rutuliukus. Padalykite tešlą į 4 lygias dalis ir kiekvieną iš jų susukite į rutuliuką. Paimkite kočėlą, pabarstykite jį miltais ir labai plonai iškočiokite rutuliukus.
Žingsnis 3
Padarykite bandeles patrauklesnes. Tam jas patepkite ištirpintu sviestu. Geriausia tai daryti specialiu silikoniniu šepetėliu. Sluoksnį susukite į dešrelę, o tada į spiralinę sraigę. Tą patį padarykite ir su likusiais sluoksniais. Perkelkite gabalėlius į plokščią indą ir įdėkite į šaldytuvą 15 minučių.
Žingsnis 4
Pereikite prie paskutinio paruošimo etapo. Paspauskite kiekvieną gabalėlį iš viršaus į apačią, kad šiek tiek suplonėtų. Paimkite kočėlą ir iškočiokite. Kiekvienas plokštainis turi būti ne storesnis kaip 5 mm storio.
Žingsnis 5
Kepkite pyragėlius keptuvėje. Įkaitinkite keptuvę ir sudėkite ant jos tortilijas, uždenkite dangčiu. Kepkite 4-5 minutes iš abiejų pusių. Išimkite tortilijas iš keptuvės ir aptepkite ištirpintu sviestu. To daryti nebūtina. Kaip matote, sluoksniuotos tešlos receptas yra labai paprastas.
Kategorijos