Publikavimo data: 2024-03-23
Sluoksniuotos tešlos "Napoleono" pyragas
Apie šio deserto sukūrimą sklando daugybė legendų. Pasak vienos iš jų, desertą išrado konditeris iš Prancūzijos, o tai pažodžiui išvertus reiškia "tūkstantis žodžių". 1912 m. Rusijos imperija šventė 100 metų nuo pergalės prieš Napoleono armiją. Vietinis konditeris žinojo "tūkstančio žodžių" receptą ir paruošė jį Nikolajui II, padarydamas jį trikampio formos. Sovietmečiu dėl maisto trūkumo paprasti žmonės buvo priversti receptą modernizuoti ir supaprastinti. Tešla tapo sluoksniuota, o kremas buvo ruošiamas iš sviesto ir sutirštinto pieno.
Žingsnis 1
Tešlą šiek tiek iškočiokite ir supjaustykite vienodais kvadratėliais. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir sudėkite ant jos tešlą. Pašaukite į įkaitintą orkaitę 10-12 minučių.
Žingsnis 2
Ant viryklės ištirpinkite sviestą ir suberkite miltus. Maišykite, kad nesusidarytų gumuliukų.
Žingsnis 3
Maišydami supilkite pieną ir suberkite cukrų. Neleiskite pienui užvirti.
Žingsnis 4
Nukelkite grietinėlę nuo viryklės ir supilkite kondensuotą pieną. Maišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 5
Paruoštus pyragėlius atvėsinkite ir padalykite į atskirus lakštus.
Žingsnis 6
Keletą lapų sutrinkite blenderiu.
Žingsnis 7
Surinkite tortą aptepdami pyragaičius kremu ir sudėliodami juos sluoksniais.
Žingsnis 8
Šaukštu kremo aptepkite tortą iš visų pusių ir pabarstykite iškeptos tešlos trupiniais.
Žingsnis 9
Dėkite pyragą į šaldytuvą kelioms valandoms, o geriausia - per naktį. Patiekite su kremu.
Kategorijos