Sluoksniuotos tešlos "Napoleono" pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-23

Sluoksniuotos tešlos "Napoleono" pyragas

Apie šio deserto sukūrimą sklando daugybė legendų. Pasak vienos iš jų, desertą išrado konditeris iš Prancūzijos, o tai pažodžiui išvertus reiškia "tūkstantis žodžių". 1912 m. Rusijos imperija šventė 100 metų nuo pergalės prieš Napoleono armiją. Vietinis konditeris žinojo "tūkstančio žodžių" receptą ir paruošė jį Nikolajui II, padarydamas jį trikampio formos. Sovietmečiu dėl maisto trūkumo paprasti žmonės buvo priversti receptą modernizuoti ir supaprastinti. Tešla tapo sluoksniuota, o kremas buvo ruošiamas iš sviesto ir sutirštinto pieno.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
263 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
43 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.09/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sluoksniuotos tešlos "Napoleono" pyragas Žingsnis 1
Tešlą šiek tiek iškočiokite ir supjaustykite vienodais kvadratėliais. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir sudėkite ant jos tešlą. Pašaukite į įkaitintą orkaitę 10-12 minučių.

Žingsnis 2

Sluoksniuotos tešlos "Napoleono" pyragas Žingsnis 2
Ant viryklės ištirpinkite sviestą ir suberkite miltus. Maišykite, kad nesusidarytų gumuliukų.

Žingsnis 3

Sluoksniuotos tešlos "Napoleono" pyragas Žingsnis 3
Maišydami supilkite pieną ir suberkite cukrų. Neleiskite pienui užvirti.

Žingsnis 4

Sluoksniuotos tešlos "Napoleono" pyragas Žingsnis 4
Nukelkite grietinėlę nuo viryklės ir supilkite kondensuotą pieną. Maišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 5

Sluoksniuotos tešlos "Napoleono" pyragas Žingsnis 5
Paruoštus pyragėlius atvėsinkite ir padalykite į atskirus lakštus.

Žingsnis 6

Sluoksniuotos tešlos "Napoleono" pyragas Žingsnis 6
Keletą lapų sutrinkite blenderiu.

Žingsnis 7

Sluoksniuotos tešlos "Napoleono" pyragas Žingsnis 7
Surinkite tortą aptepdami pyragaičius kremu ir sudėliodami juos sluoksniais.

Žingsnis 8

Sluoksniuotos tešlos "Napoleono" pyragas Žingsnis 8
Šaukštu kremo aptepkite tortą iš visų pusių ir pabarstykite iškeptos tešlos trupiniais.

Žingsnis 9

Sluoksniuotos tešlos "Napoleono" pyragas Žingsnis 9
Dėkite pyragą į šaldytuvą kelioms valandoms, o geriausia - per naktį. Patiekite su kremu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos