Publikavimo data: 2024-06-22
Sluoksniuotos tešlos vokeliai, įdaryti varške, sūriu ir žolelėmis
Šių vokų receptas visada praverčia, kai reikia ką nors iškepti užkandžiui ar arbatai. Galima kepti vokelius su įvairiais įdarais, bet man patinka šis, pagamintas iš varškės, sūrio ir prieskoninių žolelių - jis ryškus, apetitiškas ir labai, labai skanus.
Žingsnis 1
Dubenyje šakute sutrinkite varškę. Šį veiksmą praleiskite, jei naudojate grūdų varškę. Sūrį sutarkuokite stambia tarka iki suminkštėjusios varškės. Petražoles, krapus ir žaliuosius svogūnus smulkiai supjaustykite. Dubenyje sumaišykite varškės mišinį, žoleles ir druską pagal skonį.
Žingsnis 2
Dėkite sluoksniuotą tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus. Sluoksniuotą tešlą iškočiokite į 20x30 cm plotą ir supjaustykite į 10x10 cm kvadratėlius. Ant kiekvieno tešlos kvadratėlio dėkite įdaro. Užspauskite tešlos kvadratėlių kraštus, kad susidarytų vokas. Pasistenkite vokų kraštus glaudžiau sulipdyti, kad kepdami jie neatsidarytų.
Žingsnis 3
Sudėkite vokus ant kepimo skardos, išklotos kepimo pergamentu, ir pašaukite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę 30-35 minutėms.
Kategorijos