Publikavimo data: 2025-08-18
Slyvų ir mandarinų uogienė
Pagal šį receptą pagaminama fantastiška saldžiarūgščio skonio uogienė, kuri tinka ne tik skaniai sumuštiniams, bet ir kaip puikus kepinių įdaras ar naminių pyragų sluoksnis. Dėl jos bet koks kepinys bus šimtą kartų skanesnis. Mandarinai šiame įdare puikiai padės išlaikyti saldų malonų skonį, suteiks gausų vitaminų kompleksą, padedantį palaikyti gerą nuotaiką. O slyva teigiamai paveiks organizmo procesus, leisdama ilgiau išsaugoti jaunystę, grožį ir energiją.
Žingsnis 1
Nulupkite mandarinus nuo odelės ir žievelės ir supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 2
Iš slyvų pašalinkite kauliukus ir supjaustykite gabalėliais, pašalinkite odeles.
Žingsnis 3
Šiek tiek sutrupinkite slyvas ant keptuvės dugno.
Žingsnis 4
Į puodą suberkite cukrų ir mandarinus, supilkite vandenį. Virkite ant vidutinės ugnies, kol užvirs, šiek tiek maišydami, kol cukrus visiškai ištirps. Tada palikite virti ant silpnos ugnies, kol visiškai išvirs, 30-40 minučių.
Žingsnis 5
Prieš patiekdami ir pilstydami į stiklainius leiskite uogienei 10-15 minučių atvėsti.
Kategorijos