Publikavimo data: 2025-08-20
Slyvų tyrė
Slyvų tyrę taip pat galima naudoti kaip atskirą lengvą desertą, kuris tinka ir suaugusiesiems, ir vaikams. Cukraus kiekį recepte galima lengvai reguliuoti ir keisti, kad jis būtų saldesnis suaugusiesiems arba, priešingai, tinkamesnis kūdikių maistui. Jei norite, galite iš viso išbraukti cukrų iš recepto ir gausite maistingą variantą kūdikiams arba sveikesnį desertą sveikai mitybai.
Žingsnis 1
Slyvą perpjaukite per pusę, išimkite kauliukus.
Žingsnis 2
Sudėkite slyvas į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite ant vidutinės ugnies, kol pradės putoti.
Žingsnis 3
Kai užvirs, virkite slyvų minkštimą dar 15-20 minučių, tada nusausinkite per sietelį, palikdami tik slyvų minkštimą.
Žingsnis 4
Slyvų minkštimą pertrinkite trintuvu, kad gautųsi tyrė.Tada supilkite tyrę atgal į puodą, suberkite cukrų ir virkite 15-20 minučių, kol jis ištirps. Gamindami nepamirškite tyrės išmaišyti!
Žingsnis 5
Slyvų tyrė jau paruošta, galite pilstyti į stiklainius arba patiekti.
Kategorijos