Publikavimo data: 2024-05-01
Slyvų uogienė
Slyvų uogienė būna vidutiniškai saldi, bet su ryškia rūgštele, todėl daugelis žmonių ją mėgsta dėl to, kad skonis nėra sultingas. Kuo ilgiau virsite slyvų uogienę su cukrumi, tuo tirštesnė ji bus. Naudodami uogienės virimo receptą galite eksperimentuoti, dėti kriaušių, obuolių ar abrikosų, taip pat įvairių prieskonių: vanilino, cinamono, gvazdikėlių ir citrinos rūgšties. Norint paruošti skanią ir sveiką uogienę žiemai, geriau rinktis dideles raudonas slyvas ir virti jas be sėklų.
Žingsnis 1
Paruoškite slyvą. Sumaišykite slyvas su cukrumi ir palikite pastovėti 1 valandą, kol išsiskirs sultys. Kiekvieną kauliuką išskobkite plaktuku ir išimkite šerdį.
Žingsnis 2
Išvirkite uogienę. Užvirinkite slyvas. Virkite ant silpnos ugnies 15 minučių. Sudėkite branduolius ir citrinos sultis. Virkite dar 10 minučių.
Žingsnis 3
Išsaugokite uogienę žiemai. Karštą uogienę išpilstykite į sterilizuotus stiklainius. Sandariai ir hermetiškai uždarykite dangteliais.
Kategorijos