Publikavimo data: 2024-05-01
Slyvų uogienė
Slyvų uogienės galima dėti į kepinius arba valgyti su arbata. Šie džiovinti vaisiai pasižymi pikantišku skoniu, o dėl didelio antioksidantų kiekio džiovintos slyvos teigiamai veikia kraujotakos ir širdies ir kraujagyslių sistemas, didina viso organizmo darbingumą. Norėdami žiemai pasigaminti neįprastą ir skanią slyvų uogienę be sėklų, į receptą galite įdėti graikinių riešutų, moliūgų ir tokių prieskonių kaip muskatas, cinamonas ir vanilinas.
Žingsnis 1
Išvirkite uogienę. Puodą su cukrumi ir džiovintomis slyvomis pastatykite ant silpnos ugnies, įpilkite stiklinę vandens, užvirinkite ir virkite 20 minučių. Sudėkite likusį cukrų, riešutus ir virkite dar 30 minučių. Supilkite brendį, gerai išmaišykite ir nukelkite uogienę nuo ugnies.
Žingsnis 2
Karštą uogienę išpilstykite į sterilizuotus stiklainius. Sandariai uždarykite dangteliais.
Kategorijos