Publikavimo data: 2024-05-12
Smėlio pyragas
Žingsnis 1
Pirmiausia paruoškite sausainių tešlą. Miltus persijokite į didelį gilų dubenį. Sudėkite šaltą sviestą, druską ir cukrų. Kruopščiai išminkykite sviestą ir sausus ingredientus, kol susidarys trupiniai.
Žingsnis 2
Į miltų trupinius įmuškite vištos kiaušinį. Gerai išmaišykite tešlą.
Žingsnis 3
Minkykite tešlą, kol ji taps elastinga. Iš tešlos suformuokite rutulį.
Žingsnis 4
Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 5
Tuo tarpu paruoškite įdarą. Varškę sudėkite į gilų dubenį.
Žingsnis 6
Į varškę įmaišykite grietinę, kiaušinį ir cukrų. Išplakite visus ingredientus iki vientisos masės. Geriausia naudoti mikserį arba blenderį, kad įdaras būtų puresnis ir kreminis.
Žingsnis 7
Sutarkuokite pusės citrinos žievelę ir įmaišykite į grietinėlę. Išmaišykite.
Žingsnis 8
Atšaldytą sausainių tešlą iškočiokite ir sudėkite į kepimo indą, kad susidarytų apvadas. Tešloje šakute padarykite keletą įdubimų.
Žingsnis 9
Sudėkite įdarą ir išlyginkite mentele.
Žingsnis 10
Kepkite orkaitėje 40 minučių. Šiek tiek atvėsinkite ir išimkite iš formos.
Žingsnis 11
Smėlio vaflis paruoštas. Gero apetito!
Kategorijos