Publikavimo data: 2025-08-19
Šokoladiniai keksiukai su mandarinais
Aromatizuotų šokoladinių keksiukų su sultingų mandarinų gabalėliais receptas. Citrusinių vaisių ir šokolado derinys jau laikomas klasika. Šiame recepte į keksiukus dedama nemažai kakavos, todėl jie įgauna sodrų šokolado skonį. Keksiukų saldumą puikiai kompensuoja saldžiarūgščiai mandarinai. Cinamonas desertui suteikia nepaprasto skonio. Tokie kepiniai neabejotinai užims visą šeimą prie vieno stalo.
Žingsnis 1
Mandarinus supjaustykite atskiromis skiltelėmis. Nulupkite nuo kiekvienos skiltelės likusią baltą plėvelę ir kauliukus, tada, priklausomai nuo mandarinų dydžio, perpjaukite į 2 arba 3 dalis.
Žingsnis 2
Giliame dubenyje sumaišykite skystus ingredientus: pieną, augalinį aliejų ir kiaušinį.
Žingsnis 3
Kitame dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus: kvietinius miltus, druską, cukrų, kakavos miltelius, maltą cinamoną ir kepimo miltelius.
Žingsnis 4
Sudėkite sausus ingredientus į skystus ingredientus ir viską išmaišykite mentele. Tada į tešlą sudėkite mandarinų gabalėlius ir vėl išmaišykite.
Žingsnis 5
Keksiukų formeles ištepkite augaliniu aliejumi arba sviestu. Supilkite tešlą į keksiukų formeles, pripildydami jas maždaug 2/3.
Žingsnis 6
Siųskite keksiukus kepti į 180 °C temperatūros orkaitę 20-25 min.
Žingsnis 7
Šiek tiek atvėsinkite ir išimkite keksiukus iš formelių. Keksiukus patiekite papuoštus cukraus pudra. Gero apetito!
Kategorijos