Publikavimo data: 2025-08-20
Šokoladinis pyragėlis su varške
Šokoladiniai pyragėliai yra desertas tikriems šokolado mėgėjams. Jei norite tikro pyragaičio, netaupykite šokolado, naudokite geriausios kokybės juodąjį šokoladą su dideliu kakavos sviesto ir kakavos pupelių kiekiu. Dėl šokolado tešla taps labai sunki, norėdami ją šiek tiek palengvinti, įdėkite varškės ir vyšnių. Tai suteiks pyragaičiui reikiamo sodrumo, o vyšnių rūgštumas atsiskleis šokoladinio deserto skonyje.
Žingsnis 1
Šokolado plytelę sulaužykite mažais gabalėliais ir sudėkite į dubenį. Sudėkite sviestą ir ištirpinkite šokoladą vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje.
Žingsnis 2
Maišytuvu išplakite 2 kiaušinius su 50 g cukraus. Įpilkite vanilino arba vanilės ekstrakto ir druskos. Mišinys turi tapti labai purus, o cukraus kristalai turi visiškai ištirpti.
Žingsnis 3
Paruoškite varškės sluoksnį: sumaišykite 2 kiaušinius, varškę, likusį cukrų ir vanilę. Plakite mikseriu iki vientisos kreminės masės.
Žingsnis 4
Į kiaušinių ir cukraus mišinį supilkite šiek tiek atvėsusį ištirpintą šokoladą, išmaišykite. Suberkite miltus ir kepimo miltelius. Šaukštu arba mentele išminkykite tešlą.
Žingsnis 5
Kepimo skardą ištepkite sviestu ir ant dugno paskleiskite pusę varškės masės, tada išdėliokite dalį vyšnių be kauliukų. Ant vyšnių užtepkite pusę tešlos. Sluoksnius pakartokite.
Žingsnis 6
Kepkite įkaitintoje 180 ℃ orkaitėje apie 40-50 minučių, kol iškeps. Tada atidarykite orkaitės dureles ir palikite pyragėlius orkaitėje 5-7 minutėms.
Kategorijos