Publikavimo data: 2024-01-04
Šokoladinis žiedas receptas
Šiandien siūlome išbandyti paprastą ir skanų desertą iš sluoksniuotos tešlos - šokoladinį žiedą. Šį patiekalą ypač mėgsta mažieji saldumynų mėgėjai. Šokoladinis žiedas tinka prie arbatos, kavos ir net pieno. Išbandykite patys!
Žingsnis 1
Atšildykite sluoksniuotą tešlą. Paruoškite recepte nurodytus ingredientus. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Nulupkite bananą ir supjaustykite apskritimais.
Žingsnis 3
Kiaušinį įmuškite į atskirą dubenį ir suplakite šakute arba plaktuvu.Galite naudoti visą kiaušinį arba tik trynį.
Žingsnis 4
Tešlą iškočiokite į 20x30 cm dydžio stačiakampį. Stalą ir kočėlą pabarstykite miltais, kad tešla neliptų.
Žingsnis 5
Ant tešlos krašto pakaitomis dėkite banano ir šokolado griežinėlius.
Žingsnis 6
Šokoladą ir bananus aptepkite storu "Nutella" sluoksniu. Prieš įdarą tešloje padarykite kryžminius pjūvius.
Žingsnis 7
Susukite ritinėlį ir suvyniokite jį į žiedą.
Žingsnis 8
Kepimo skardą išklokite pergamentu. Ant pergamento uždėkite žiedą.
Žingsnis 9
Aptepkite žiedą kiaušiniu ir siųskite jį kepti į 180 °C temperatūros orkaitę 25 minutėms. Žiedas turėtų paruduoti, o viduje esantis šokoladas ištirpti.
Žingsnis 10
Žiedas paruoštas. Atsargiai perkelkite jį į serviravimo lėkštę.
Kategorijos