Publikavimo data: 2024-06-15
Šokolado ir kreminės slyvų uogienės
Jei nemėgstate uogienės, vadinasi, nežinote, kaip ją gaminti. Išbandykite šį receptą ir pakeisite nuomonę apie šį skanėstą. Jį pagaminti nėra sudėtinga, tačiau dėl kakavos ir sviesto skonis yra švelnus, šokoladinis ir labai neįprastas. Tokio saldumo nesigėdija patiekti svečiams per šventę arba naudoti kaip kremą gimtadienio tortui.
Žingsnis 1
Slyvas sudėkite į puodą, įpilkite 150 g cukraus, 100 ml vandens ir virkite ant vidutinės ugnies 20 min. nuo tada, kai uždėsite slyvas ant viryklės. Tada išjunkite kaitrą ir visiškai atvėsinkite.
Žingsnis 2
Atvėsusias slyvas sutrinkite trintuvu, suberkite likusį cukrų ir grąžinkite ant viryklės. Užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės.
Žingsnis 3
Kai uogienė užvirs, į ją suberkite kakavą ir išmaišykite iki vientisos masės. Tada sudėkite sviestą ir virkite dar 10 minučių.
Žingsnis 4
Sterilizuokite stiklainius ir dangtelius, supilkite mišinį į paruoštus indus ir užsukite. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis, uždenkite antklode arba rankšluosčiais ir palikite, kol visiškai atvės.
Kategorijos