Publikavimo data: 2025-08-17
Sovietinės Olivier salotos
Pasirodo, Olivjė salotas XIX a. antroje pusėje Rusijoje išrado prancūzų virėjas Liucienas Olivjė. Maskvos centre jis atidarė elitinį restoraną "Ermitažas", kuriame gamino ir patiekė savo garsiąsias ir labai populiarias salotas. Ypatingo padažo salotoms paruošimas buvo laikomas griežčiausioje paslaptyje. Lucienas Olivjė jį gamino specialiai tam skirtoje patalpoje, už uždarų durų. Praėjo nedaug laiko, tačiau iki šiol nė viena šeimos šventė neapsieina be nuostabių, visų mėgstamų salotų "Soviet Olivier".
Žingsnis 1
Paimkite didelį gilų dubenį ir supjaustykite bulves, kiaušinius ir morkas mažais kubeliais. Tokiais pat kubeliais supjaustykite raugintus agurkus ir prieš dėdami į dubenį nusausinkite juos sietelyje, kad nubėgtų skysčio perteklius.
Žingsnis 2
Paruoštą vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais, smulkiai supjaustykite žaliąjį svogūną ir kartu su žaliaisiais žirneliais viską suberkite į dubenį. Dabar visus ingredientus pasūdykite ir papipirinkite, įpilkite majonezo ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Kad salotose esanti vištiena ir daržovės gerai įsigertų majonezo ir prieskonių, dubenį su paruoštomis salotomis uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą maždaug valandai. Prieš patiekiant patiekalą dar kartą išmaišykite ir, jei jis sausas, įpilkite dar šiek tiek majonezo.
Kategorijos