Publikavimo data: 2024-01-19
Spanguolių grietinė receptas
Spanguolės yra sveikos rūgščios uogos, augančios pelkėse. Gėrimai iš spanguolių yra skanūs, gaivinantys ir naudingi. Ypač geras kisielius iš spanguolių. Kaip jį paruošti, žiūrėkite šiame recepte. Atvėsintas spanguolių kisielius puikiai numalšina troškulį karštą vasaros dieną. O karštas sušildys šaltą žiemos vakarą.
Žingsnis 1
Jei reikia, atšildykite spanguoles. Paruoškite kitus ingredientus, kaip nurodyta recepte.
Žingsnis 2
Spanguoles sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Pastatykite puodą ant ugnies. Kai vanduo užvirs, suberkite cukrų ir išmaišykite. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite uogas 10 minučių.
Žingsnis 3
Gautą kompotą perkoškite per smulkų sietelį.
Žingsnis 4
Sumaišykite krakmolą su puodeliu vandens ir supilkite į spanguolių kompotą. Pastatykite kompotą ant ugnies ir virkite 2 minutes, kol šiek tiek sutirštės. Tada nukelkite nuo ugnies ir leiskite pastovėti, kad sutirštėtų.
Žingsnis 5
Supilkite spanguolių kisielių į stiklines ir papuoškite apelsino skiltele.
Kategorijos