Vyšnių grietinė receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-19

Vyšnių grietinė receptas

Kiselis yra saldus, tirštas gėrimas, kuris nuo kompoto skiriasi tuo, kad į jį dedama krakmolo, kad būtų tirštesnis. Jį galima gaminti iš bet kokių vaisių ir uogų. Šiame recepte naudojamos vyšnios, kurios turi ypatingą saldžiarūgštį skonį. Grietinei tinka ir šaldytos, ir šviežios vyšnios. Gėrimas gaunasi labai skanus ir maistingas. O jei grietinę pagaminsite tirštesnę, ją galima naudoti kaip uogų padažą saldiems apkepams ir desertams.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
5 min.
Kalorijos
50 kcal.
Angliavandeniai
13 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.89/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vyšnių grietinė receptas Žingsnis 1
Atšildykite vyšnias ir, jei reikia, išimkite kauliukus. Kitus ingredientus paruoškite taip, kaip aprašyta recepte.

Žingsnis 2

Vyšnių grietinė receptas Žingsnis 2
Vyšnias sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, kad apsemtų uogas. Pastatykite puodą ant ugnies. Kai vanduo užvirs, suberkite cukrų ir išmaišykite. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite uogas 10 minučių.

Žingsnis 3

Vyšnių grietinė receptas Žingsnis 3
Gautą kompotą perkoškite per smulkų sietelį.

Žingsnis 4

Vyšnių grietinė receptas Žingsnis 4
Sumaišykite krakmolą su puodeliu vandens ir užpilkite ant vyšnių kompoto. Pastatykite kompotą ant ugnies ir virkite 2 minutes, kol šiek tiek sutirštės. Tada nukelkite nuo ugnies ir palikite pastovėti, kol sutirštės.

Žingsnis 5

Vyšnių grietinė receptas Žingsnis 5
Supilkite vyšnių kisielių į stiklines ir papuoškite apelsino skiltele.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos