Publikavimo data: 2024-01-19
Vyšnių grietinė receptas
Kiselis yra saldus, tirštas gėrimas, kuris nuo kompoto skiriasi tuo, kad į jį dedama krakmolo, kad būtų tirštesnis. Jį galima gaminti iš bet kokių vaisių ir uogų. Šiame recepte naudojamos vyšnios, kurios turi ypatingą saldžiarūgštį skonį. Grietinei tinka ir šaldytos, ir šviežios vyšnios. Gėrimas gaunasi labai skanus ir maistingas. O jei grietinę pagaminsite tirštesnę, ją galima naudoti kaip uogų padažą saldiems apkepams ir desertams.
Žingsnis 1
Atšildykite vyšnias ir, jei reikia, išimkite kauliukus. Kitus ingredientus paruoškite taip, kaip aprašyta recepte.
Žingsnis 2
Vyšnias sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, kad apsemtų uogas. Pastatykite puodą ant ugnies. Kai vanduo užvirs, suberkite cukrų ir išmaišykite. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite uogas 10 minučių.
Žingsnis 3
Gautą kompotą perkoškite per smulkų sietelį.
Žingsnis 4
Sumaišykite krakmolą su puodeliu vandens ir užpilkite ant vyšnių kompoto. Pastatykite kompotą ant ugnies ir virkite 2 minutes, kol šiek tiek sutirštės. Tada nukelkite nuo ugnies ir palikite pastovėti, kol sutirštės.
Žingsnis 5
Supilkite vyšnių kisielių į stiklines ir papuoškite apelsino skiltele.
Kategorijos