Braškių grietinė receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-19

Braškių grietinė receptas

Braškių kisielius - skanus gėrimas, kuriuo galima malšinti troškulį ir net užkandžiauti. Jis ne tik skanus, bet ir maistingas.Braškių kiselis skiriasi nuo sulčių ir kompoto tuo, kad gaminamas su krakmolu, todėl gėrimas yra tirštas. Keičiant krakmolo kiekį, galima reguliuoti gėrimo tirštumą. Braškių kiselį galima patiekti atšaldytą arba šiltą.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
5 min.
Kalorijos
49 kcal.
Angliavandeniai
12 g
Alergenai: Braškės
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.81/5 (21 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Braškių grietinė receptas Žingsnis 1
Jei reikia, atšildykite braškes. Paruoškite kitus ingredientus, kaip nurodyta recepte.

Žingsnis 2

Braškių grietinė receptas Žingsnis 2
Sudėkite braškes į puodą ir užpilkite vandeniu. Pastatykite puodą ant ugnies. Kai vanduo užvirs, suberkite cukrų ir išmaišykite. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite uogas 10 minučių.

Žingsnis 3

Braškių grietinė receptas Žingsnis 3
Gautą kompotą perkoškite per smulkų sietelį.

Žingsnis 4

Braškių grietinė receptas Žingsnis 4
Sumaišykite krakmolą su puodeliu vandens ir supilkite į braškių kompotą. Pastatykite kompotą ant ugnies ir virkite 2 minutes, kol šiek tiek sutirštės. Tada nukelkite nuo ugnies ir palikite pastovėti, kol sutirštės.

Žingsnis 5

Braškių grietinė receptas Žingsnis 5
Supilkite braškių kisielių į stiklines ir papuoškite apelsino skiltele.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos