Publikavimo data: 2024-01-19
Braškių grietinė receptas
Braškių kisielius - skanus gėrimas, kuriuo galima malšinti troškulį ir net užkandžiauti. Jis ne tik skanus, bet ir maistingas.Braškių kiselis skiriasi nuo sulčių ir kompoto tuo, kad gaminamas su krakmolu, todėl gėrimas yra tirštas. Keičiant krakmolo kiekį, galima reguliuoti gėrimo tirštumą. Braškių kiselį galima patiekti atšaldytą arba šiltą.
Žingsnis 1
Jei reikia, atšildykite braškes. Paruoškite kitus ingredientus, kaip nurodyta recepte.
Žingsnis 2
Sudėkite braškes į puodą ir užpilkite vandeniu. Pastatykite puodą ant ugnies. Kai vanduo užvirs, suberkite cukrų ir išmaišykite. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite uogas 10 minučių.
Žingsnis 3
Gautą kompotą perkoškite per smulkų sietelį.
Žingsnis 4
Sumaišykite krakmolą su puodeliu vandens ir supilkite į braškių kompotą. Pastatykite kompotą ant ugnies ir virkite 2 minutes, kol šiek tiek sutirštės. Tada nukelkite nuo ugnies ir palikite pastovėti, kol sutirštės.
Žingsnis 5
Supilkite braškių kisielių į stiklines ir papuoškite apelsino skiltele.
Kategorijos