Publikavimo data: 2025-08-17
Spanguolių ir kriaušių uogienė
Iš sveikų spanguolių ir sultingų kriaušių pagaminta uogienė yra labai skani ir kvapni. Ją galite patiekti su puodeliu karštos arbatos arba naudoti kaip naminių pyragų įdarą. Šį skanėstą galima laikyti iki metų. Kad uogienė būtų tirštos konsistencijos, reikia berti daugiau cukraus. Recepte nurodytam uogų ir vaisių kiekiui reikės 2,5 puodelio. Geriau imti vėlyvąsias kriaušes - jos būna kvapnesnės.
Žingsnis 1
Paruoškite vaisių ir uogų pagrindą. Kriaušes supjaustykite plonais griežinėliais. Sudėkite vaisius ir uogas į puodą. Užpilkite cukrumi ir išmaišykite. Palikite brinkti 2,5-3 val.
Žingsnis 2
Išvirkite uogienę. Vaisių ir uogų pagrindą užvirinkite ant vidutinės ugnies ir virkite 20 minučių. Atvėsinkite ir procesą pakartokite 2-3 kartus, kol gausite norimo tirštumo uogienę. Paruoštą skanėstą paskirstykite į stiklainius, uždarykite dangteliais ir apvyniokite pledu. Palaukite, kol uogienė visiškai atvės, ir padėkite ją laikyti.
Kategorijos