Publikavimo data: 2025-08-18
Spanguolių ir svarainių uogienė
Puikus desertas žiemos vakarams - uogienė su spanguolėmis, svarainiais ir imbieru, kurioje yra daug vitaminų ir naudingų medžiagų. Tradicija laikyti uogienę žiemai atsirado dar tolimoje praeityje, beveik iš karto, kai žmonės išmoko gaminti maistą ir ėmė galvoti apie įvairius būdus, kaip jį išsaugoti ilgesnį laiką.
Žingsnis 1
Paruoškite sirupą. Supilkite vandenį į puodą ir suberkite cukrų. Pastatykite ant vidutinės ugnies ir maišykite. Į sirupą sudėkite svarainius ir uždengę dangčiu virkite 20 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite uogienę. Į puodą sudėkite spanguoles, tada imbierą. Išmaišykite ir užvirinkite. Virkite 30 minučių ant vidutinės ugnies. Tada karštą uogienę supilkite į stiklainį, uždenkite dangteliu, atvėsinkite kambario temperatūroje ir laikykite.
Kategorijos