Publikavimo data: 2025-08-18
Spanguolių uogienė su graikiniais riešutais
Spanguolių uogienėje esantys graikiniai riešutai daro ją dar sveikesnę. Jie yra puikus antioksidantas, stiprina kraujagyslių sieneles, dantis, plaukus ir nagus, mažina kraujospūdį ir net gerina smegenų veiklą. Spanguolių gydomąsias savybes taip pat sunku pervertinti - jos stiprina imuninę sistemą, pasižymi tonizuojamuoju, taip pat priešuždegiminiu poveikiu. Pirmąsias kelias dienas uogienė gali atrodyti rūgšti, tačiau vėliau uogos sugers saldų sirupą ir pakeis skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite sirupą. Į puodą įpilkite 1 puodelį vandens ir suberkite visą cukrų. Virkite, kol sirupas taps vientisas ir visi cukrūs ištirps.
Žingsnis 2
Paruoškite riešutus. Užpilkite branduolius likusiu vandeniu kitame puode ir pastatykite ant ugnies. Užvirinkite ir virkite 30 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite uogienę. Į verdantį sirupą sudėkite visas spanguoles ir dar kartą užvirinkite. Kai tik tai įvyks, sudėkite virtus graikinius riešutus. Sumažinkite ugnį ir palikite uogienę virti 30 minučių. Kai uogienė bus paruošta, dar karštą supilstykite į stiklainius ir uždarykite dangteliais.
Kategorijos