Spanguolių uogienė su riešutais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Spanguolių uogienė su riešutais

Uogų derliaus sezono metu pabandykite gaminti spanguolių uogienę su riešutais. Ji yra labai originalaus skonio ir labai naudinga. Norint pasimėgauti, reikėtų pasiimti kokybiškų uogų. Tam rinkitės tvirtas, ryškiai raudonos spalvos, apvalios formos uogas. Džemą virkite puode storu dugnu. Kaip saldiklį vartokite medų. Jei norite jį pakeisti cukrumi, pasigaminkite sirupo ir jame virkite uogas.
Gaminimo laikas
105 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
125 kcal.
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
33 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (27 bal.)

Žingsnis 1

Spanguolių uogienė su riešutais Žingsnis 1
Paruoškite spanguoles. Supilkite vandenį į puodą ir suberkite spanguoles. Virkite uogas, kol suminkštės, apie 30 minučių. Tada uogas sutrinkite trintuvu į tyrę.

Žingsnis 2

Spanguolių uogienė su riešutais Žingsnis 2
Paruoškite spanguolių uogienę. Į kitą puodą sudėkite medų ir ištirpinkite jį, sudėkite spanguolių tyrę, obuolių skilteles ir riešutus. Virkite 60 minučių, kartais pamaišydami.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, įspūdingas receptas, lengva, per 30 minučių, obuolių sezonas, uogienė, be bendrų alergenų, receptų knyga, obuolių uogienė

Kategorijos