Publikavimo data: 2025-08-19
Spanguolių uogienė su riešutais
Uogų derliaus sezono metu pabandykite gaminti spanguolių uogienę su riešutais. Ji yra labai originalaus skonio ir labai naudinga. Norint pasimėgauti, reikėtų pasiimti kokybiškų uogų. Tam rinkitės tvirtas, ryškiai raudonos spalvos, apvalios formos uogas. Džemą virkite puode storu dugnu. Kaip saldiklį vartokite medų. Jei norite jį pakeisti cukrumi, pasigaminkite sirupo ir jame virkite uogas.
Žingsnis 1
Paruoškite spanguoles. Supilkite vandenį į puodą ir suberkite spanguoles. Virkite uogas, kol suminkštės, apie 30 minučių. Tada uogas sutrinkite trintuvu į tyrę.
Žingsnis 2
Paruoškite spanguolių uogienę. Į kitą puodą sudėkite medų ir ištirpinkite jį, sudėkite spanguolių tyrę, obuolių skilteles ir riešutus. Virkite 60 minučių, kartais pamaišydami.
Kategorijos