Spanguolių uogienė su slyvomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Spanguolių uogienė su slyvomis

Saldžių slyvų ir rūgščių spanguolių derinys sukuria nepaprastai skanią, aštrią ir aromatingą uogienę. Šią uogienę galima patiekti arbatos vakarėliuose arba naudoti kepiniams. Cukraus kiekis gali reguliuoti uogienės tirštumą - kuo daugiau cukraus, tuo tirštesnis desertas. Kad džemas būtų dietinis, baltąjį cukrų galite pakeisti cukranendrių cukrumi arba naudoti cukraus pakaitalą, pavyzdžiui, steviją.
Gaminimo laikas
320 min.
Laikas virtuvėje
200 min.
Kalorijos
167 kcal.
Angliavandeniai
44 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.64/5 (11 bal.)

Žingsnis 1

Spanguolių uogienė su slyvomis Žingsnis 1
Paruoškite uogienę. Uogas sudėkite į puodą. Supilkite cukrų, masę gerai išmaišykite, palikite 1,5-2 val.

Žingsnis 2

Spanguolių uogienė su slyvomis Žingsnis 2
Išvirkite uogienę. Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies ir virkite 55-60 minučių, retkarčiais pamaišydami. Tada uogienę atvėsinkite ir dar 2 kartus pakartokite tą pačią procedūrą, kol uogienė taps norimo tirštumo. Paruoštą marmeladą išpilstykite į stiklainius, uždarykite dangteliais, apvyniokite pledu, palikite, kol visiškai atvės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, įspūdingas receptas, lengva, per 30 minučių, obuolių sezonas, uogienė, be bendrų alergenų, receptų knyga, obuolių uogienė

Kategorijos