Špinatų sraigė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-02

Špinatų sraigė

Graikija - puiki vieta gurmanams. Šios šalies gyventojai mėgsta ne tik patiekalus iš šviežių daržovių, bet ir įvairius kepinius. Populiariausias yra "sraigė" su špinatų ir sūrio įdaru. Deja, recepto autorius ir jo atsiradimo laikas iki šiol nežinomi.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
206 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
15 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.07/5 (30 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Špinatų sraigė Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Špinatus susmulkinkite ir sudėkite į įkaitintą keptuvę. Įpilkite 2 šaukštus vandens ir pavirkite 2 minutes.

Žingsnis 2

Špinatų sraigė Žingsnis 2
Špinatus perkelkite į gilų dubenį. Sutarkuokite sūrį. Į špinatus įmaišykite vieną žalią kiaušinį ir tarkuotą sūrį. Pagardinkite druska, pipirais ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Špinatų sraigė Žingsnis 3
Suformuokite "sraigę". Sluoksniuotą tešlą iškočiokite ir supjaustykite 6 cm pločio juostelėmis.

Žingsnis 4

Špinatų sraigė Žingsnis 4
Kiekvieną jų aptepkite įdaru ir suformuokite dešrelę, užlenkdami kraštus.

Žingsnis 5

Špinatų sraigė Žingsnis 5
Į kepimo indą susukite spirale dešreles. Į dubenį įmuškite kiaušinį ir lengvai suplakite. Šepetėliu patepkite "sraigės" paviršių.

Žingsnis 6

Špinatų sraigė Žingsnis 6
Pašaukite pyrago formą į įkaitintą 175 laipsnių orkaitę 45 minutėms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos