Publikavimo data: 2024-04-02
Špinatų sraigė
Graikija - puiki vieta gurmanams. Šios šalies gyventojai mėgsta ne tik patiekalus iš šviežių daržovių, bet ir įvairius kepinius. Populiariausias yra "sraigė" su špinatų ir sūrio įdaru. Deja, recepto autorius ir jo atsiradimo laikas iki šiol nežinomi.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Špinatus susmulkinkite ir sudėkite į įkaitintą keptuvę. Įpilkite 2 šaukštus vandens ir pavirkite 2 minutes.
Žingsnis 2
Špinatus perkelkite į gilų dubenį. Sutarkuokite sūrį. Į špinatus įmaišykite vieną žalią kiaušinį ir tarkuotą sūrį. Pagardinkite druska, pipirais ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Suformuokite "sraigę". Sluoksniuotą tešlą iškočiokite ir supjaustykite 6 cm pločio juostelėmis.
Žingsnis 4
Kiekvieną jų aptepkite įdaru ir suformuokite dešrelę, užlenkdami kraštus.
Žingsnis 5
Į kepimo indą susukite spirale dešreles. Į dubenį įmuškite kiaušinį ir lengvai suplakite. Šepetėliu patepkite "sraigės" paviršių.
Žingsnis 6
Pašaukite pyrago formą į įkaitintą 175 laipsnių orkaitę 45 minutėms.
Kategorijos