Publikavimo data: 2024-05-25
Subtilus tiramisu su biskvitu
Gražų ir subtilų desertą tiramisu galima paversti įspūdingu gimtadienio tortu. Tam reikės labai nedaug pastangų. Desertas padarys neišdildomą įspūdį svečiams, o šeimininkė sulauks daugybės komplimentų. Šio deserto dėka maloniai praleisite vakarą.
Žingsnis 1
Paruoškite sausainius. Miltus ir kepimo miltelius sumaišykite ir persijokite, pieną ir sviestą sumaišykite ir pašildykite, kiaušinius ir cukrų plakite mikseriu, kol jų tūris padvigubės. Švelniai sumaišykite plaktus kiaušinius su miltais, tada supilkite karštą pieną ir sviestą. Kepkite 180° temperatūroje, pyrago žiede.
Žingsnis 2
Paruoškite grietinėlę. Cukraus pudrą padalykite į 2 dalis - pusę sumaišykite su maskarponės sūriu mikseriu, kitą pusę išplakite su šalta grietinėle iki standžių viršūnių. Tada abi mases sujungti ir atsargiai išmaišyti mentele.
Žingsnis 3
Surinkite pyragą naudodami slankiojantį žiedą ir maistinę plėvelę. Biskvitą supjaustykite į 3-4 dalis, kremą padalykite į 3-4 dalis. Pirmąjį pyragą įdėkite į žiedą, pamirkykite kavoje ir brendyje, tada užtepkite dalį kremo, ant viršaus uždėkite kitą pyragą, jį pamirkykite, užtepkite kitą dalį kremo ir t. t. Viršutinį tortą užtepkite kremu ir palikite tortą šaldytuve per naktį, kad įsigertų.
Žingsnis 4
Papuoškite tortą. Išimkite tortą iš formos, nuo šonų nuimkite foliją ir plonu sluoksniu aptepkite juos likusiu kremu, šonus apklijuokite "Saviardi" sausainiais, padarydami tvorelę, o kad tortas būtų stabilesnis, apjuoskite jį kaspinu. Konditeriniu maišeliu papuoškite torto viršų, padarydami viršūnėles visame paviršiuje, pabarstykite kakava per smulkų sietelį.
Kategorijos