Publikavimo data: 2024-06-13
Sūdyti karameliniai ledai
Ledams daugiau nei keturi tūkstančiai metų, ir vargu ar žmonija kada nors atsisakys tokio skanaus saldumyno. Tik XX amžiuje šis skanėstas pradėtas gaminti pramoniniu būdu. Todėl yra daugybė naminių ledų receptų. Savo namiškius ir svečius galite nustebinti klasikiniais ledais, praturtintais sūdyta karamele. Tai apetitą žadinanti prancūziška masė, pasižyminti sodriu skoniu ir kartoku aromatu.
Žingsnis 1
Paruoškite sūdytą karamelę. Atsverkite 50 g cukraus, suberkite į puodą ir ant silpnos ugnies kaitinkite, kol taps auksinės spalvos, pakreipdami puodą įvairiomis kryptimis. Supilkite likusį cukrų dalimis po 50 g ir ištirpinkite tokiu pat būdu. Sudėkite sviestą ir druską.
Žingsnis 2
Į karamelę įmaišykite grietinėlę. Atskirai užvirinkite grietinėlę. Nuolat maišydami dalimis supilkite į karamelę. Pastatykite ant didelės ugnies. Užvirinkite. Virkite 6-8 minutes. Supilkite karamelę į atskirą indą ir laikykite šaldytuve 7-8 valandas.
Žingsnis 3
Paruoškite kremą. Pradėkite plakti grietinėlę lėtu greičiu 1-2 minutes, tada padidinkite greitį ir plakite, kol susidarys standžios viršūnės. Supilkite sutirštintą pieną, išmaišykite plakikliu, kad susijungtų. Sudėkite į indą su dangčiu. Dėkite į šaldiklį 4-5 valandoms.
Kategorijos