"Sultana" duona pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

"Sultana" duona

Ruginių miltų ir sultenių derinys suteikia duonai malonų saldžiarūgštį skonį.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
271 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
55 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (21 bal.)

Žingsnis 1

"Sultana" duona Žingsnis 1
Mieles ištirpinkite puodelyje šilto vandens, suberkite cukrų ir 2 šaukštus miltų. Pusvalandį palaikykite šiltoje vietoje.

Žingsnis 2

"Sultana" duona Žingsnis 2
Į likusius miltus įmuškite 2 kiaušinius, tada įmaišykite masę, sultenes ir druską. Viską sumaišykite ir palikite šiltoje vietoje dar pusvalandžiui.

Žingsnis 3

"Sultana" duona Žingsnis 3
Pakilusią tešlą sudėkite į formą ir 20 minučių kepkite 180 laipsnių orkaitėje.

Žingsnis 4

"Sultana" duona Žingsnis 4
Duona yra paruošta, kai tešla nelimpa bandant degtuku.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
miltų antrieji patiekalai, kepama orkaitėje ant kepimo skardos, kepimas, paprasta, yra bendrų alergenų, duona, receptas su vaizdo įrašu, receptų knyga, duona su salyklu, duona su ruginiais miltais, kepimas su ruginiais miltais, duona su sausomis mielėmis

Kategorijos