Publikavimo data: 2025-08-17
Sultinga lengvai sūdyta lašiša
Savo rankomis pagaminti produktai visada skanesni. Namuose sūdyta lašiša būna stebėtinai švelnaus skonio. Svarbiausia imti šviežią žuvį, kad būtumėte tikri, jog ji kokybiška. Kad ir kaip ruoštumėte lašišą, ji visada bus skani. Bet kokia žuvis yra labai sveika. O lašišoje yra daug fosforo, kalcio ir magnio. Lašišos mėsoje yra vitaminų kompleksas, todėl žuvis yra dvigubai naudingesnė.
Žingsnis 1
Nuplaukite, nusausinkite ir nulupkite citriną. Nutarkuokite citrinos žievelę smulkia tarka. Sudėkite į tinkamą dubenį. Į žievelę įberkite druskos ir pipirų ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Supjaustykite lašišą plonais griežinėliais ir sudėkite į patogią lėkštę, kurioje ji marinuosis. Apibarstykite žuvį citrinos žievele ir druska. Rankomis gerai įtrinkite prieskonius į žuvį.
Žingsnis 3
Ant pjaustymo lentelės smulkiai supjaustykite krapus. Jei norite, galite įdėti daugiau petražolių. Smulkintomis žolelėmis pabarstykite lašišą.
Žingsnis 4
Suvyniokite lašišą į maistinę plėvelę ir dviem valandoms įdėkite į šaldytuvą. Lašiša turėtų šiek tiek pamirkti, kad įsigertų prieskonių ir taptų kvapni.
Kategorijos