Publikavimo data: 2024-06-22
Sultingas sluoksniuotos tešlos, sūrio ir rūkytos kiaulienos krūtininės pyragas
Sultingas sluoksniuotos tešlos pyragas su sūriu ir rūkyta kiaulienos šonkauliukų mėsa - receptas, stebinantis savo skoniu ir sodrumu. Rūkyta krūtininė ir sūris ant traškios sluoksniuotos tešlos sukuria skonį, kurį visi ilgai prisimins, o prieskoniai ir grietinėlė papildo ir taip gardų patiekalą.
Žingsnis 1
Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną ir šoninę ir kepkite 5 minutes. Pagardinkite druska, pipirais ir muskato riešutu.
Žingsnis 2
Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Didžiąją dalį sūrio supilkite į gilų dubenį. Sudėkite kiaušinius ir grietinėlę. Pagal skonį pagardinkite druska ir išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Tešlą sudėkite į riebalais išteptą kepimo indo dugną. Suformuokite šonus. Ant dugno sudėkite keptus svogūnus ir krūtinėlę, užpilkite kiaušinių ir sūrio mišiniu. Viršų apibarstykite likusiu sūriu.
Žingsnis 4
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite pyragą 30 minučių, kol sūris taps auksinis. Iškepusį pyragą palikite kelioms minutėms atvėsti.
Kategorijos