Publikavimo data: 2024-05-19
Sūrio ir grybų salotos su kalmarais ir krevetėmis
Sūrio ir grybų salotos su kalmarais ir krevetėmis yra tikras baltymų šaltinis, nes pagrindiniuose salotų ingredientuose jų gausu. Be to, krevetėse yra daug organizmui būtinų mikroelementų, įskaitant jodą. Šiam maistingam ir sveikam patiekalui paruošti prireiks šiek tiek laiko ir įgūdžių, tačiau jei nuspręsite pietums ar vakarienei pasigaminti sūrio ir grybų salotų, galite būti tikri, kad jos bus įvertintos.
Žingsnis 1
Keptuvėje įkaitinkite nedidelį kiekį bekvapio augalinio aliejaus. Sudėkite grybus ir kepkite juos ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami. Vištienos baltymus ir atvėsusius kalmarus supjaustykite griežinėliais, o trynius atidėkite į šalį, kol salotos bus sumaišytos.
Žingsnis 2
Tada į gilų dubenį sudėkite visus paruoštus ingredientus: atvėsintus grybus, kukurūzus, krevetes, griežinėliais supjaustytus baltymus ir kalmarus, tarkuotą sūrį. Ant viršaus smulkiai sutarkuokite trynius. Gautą mišinį apliekite majonezu ir išmaišykite. Pagal skonį paragaukite salotų ir, jei reikia, įberkite druskos ir pipirų.
Kategorijos