Publikavimo data: 2025-08-20
Sūrio pyragėliai su varškės įdaru
Tradiciškai manoma, kad pirmieji sūrio plokštainiai atsirado šiaurės vakarų Gruzijos kalnų kaimuose. Tais tolimais laikais šis patiekalas buvo tarsi sausas davinys. Jį piemenys pasiimdavo su savimi, kai kelioms dienoms išvykdavo toli nuo kaimo ir negalėdavo patys pasigaminti šviežio karšto maisto. Vėliau sūrio plokštainio receptai su pakitusia ingredientų sudėtimi paplito visoje Gruzijoje. Šiandien daugelis žmonių yra išbandę ir žino šio nuostabaus patiekalo, kurį šiandien gaminsime, skonį.
Žingsnis 1
Pirmiausia paruoškite įdarą. Varškę sumalkite iki vientisos masės. Įdėkite sviesto. Kruopščiai išmaišykite. Į varškės masę sudėkite kiaušinių trynius ir kruopščiai išmaišykite, kad gautųsi vientisa masė.
Žingsnis 2
Į gautą varškės masę įmaišykite smulkiai supjaustytų krapų ir žaliųjų svogūnų. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Dar kartą kruopščiai išmaišykite. Įdaras paruoštas.
Žingsnis 3
Paruoškite tešlą. Sumaišykite iki kambario temperatūros pašildytą kefyrą, sodą, cukrų ir druską. Gautą mišinį palikite penkioms minutėms pastovėti. Šis laikas reikalingas, kad soda sureaguotų su kefyre esančiomis rūgštimis. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir įmaišykite į mišinį. Į mišinį įberkite 300 g miltų. Miltus pilkite mažomis porcijomis, nuolat maišydami.
Žingsnis 4
Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus. Padalykite ją į lygias dalis. Su nurodytu produktų kiekiu turėtų būti maždaug šešios porcijos. Iškočiokite vieną tešlos porciją maždaug penkių milimetrų storio lakštu. Užtepkite du valgomuosius šaukštus įdaro. Ištieskite tešlos kraštus taip, kad jie uždengtų įdarą, ir sujungkite juos viduryje. Ant sujungimo pabarstykite žiupsnelį miltų. Atsargiai iškočiokite norimo dydžio plokščią duoną. Šį procesą pakartokite visoms porcijoms.
Žingsnis 5
Kepkite tortilijas ant vidutinės ugnies, kol jos taps auksinės spalvos, po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės. Jei norite, kad tortilijos iškeptų greičiau, kepdami keptuvę uždenkite dangčiu.
Kategorijos