Sūris ir česnakinė duona pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Sūris ir česnakinė duona

Keptuvėje keptą sūrį ir česnakinę duoną geriausia valgyti šviežią, nors manau, kad ji bus skani ir atvėsusi. Minkšta duona su tampriu sūriu kartu su česnaku būtų puikus užkandis.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
202 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
26 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.95/5 (21 bal.)

Žingsnis 1

Sūris ir česnakinė duona Žingsnis 1
Į keptuvę suberkite 35 g krakmolo, 45 g miltų, 1 valgomąjį šaukštą cukraus ir 1/2 arbatinio šaukštelio druskos.

Žingsnis 2

Sūris ir česnakinė duona Žingsnis 2
Supilkite 210 ml pieno ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Sūris ir česnakinė duona Žingsnis 3
Pradėkite kaitinti mišinį ant silpnos ugnies, įdėkite 10 g sviesto.

Žingsnis 4

Sūris ir česnakinė duona Žingsnis 4
Maišykite tol, kol susidarys gumulas, jis virs viena didele mase.

Žingsnis 5

Išjunkite kaitinimą ir šiek tiek atvėsinkite tešlą.

Žingsnis 6

Kai tešla pakankamai atvės, minkykite ją 1 minutę, kol išsisklaidys raukšlės.

Žingsnis 7

Sūris ir česnakinė duona Žingsnis 7
Tolygiai iškočiokite kočėlu iki maždaug 20 cm skersmens apskritimo.

Žingsnis 8

Sūris ir česnakinė duona Žingsnis 8
Į keptuvę sudėkite 10 g sviesto, 1/2 šaukšto susmulkinto česnako, 1 šaukštą cukraus ir išmaišykite.

Žingsnis 9

Iškepkite tešlą ir kepkite 5 minutes iš vienos pusės, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 10

Sūris ir česnakinė duona Žingsnis 10
Apverskite tešlą, pabarstykite tarkuotu mocarelos sūriu, uždarykite dangtį ir palaukite, kol sūris išsilydys.

Žingsnis 11

Sūris ir česnakinė duona Žingsnis 11
Kai iškeps, išdėliokite sūrį, česnakinę duoną ir pabarstykite petražolėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
miltų antrieji patiekalai, kepama orkaitėje ant kepimo skardos, kepimas, paprasta, yra bendrų alergenų, duona, receptas su vaizdo įrašu, receptų knyga, duona su salyklu, duona su ruginiais miltais, kepimas su ruginiais miltais, duona su sausomis mielėmis

Kategorijos