Publikavimo data: 2025-08-18
Sūris ir česnakinė duona
Keptuvėje keptą sūrį ir česnakinę duoną geriausia valgyti šviežią, nors manau, kad ji bus skani ir atvėsusi. Minkšta duona su tampriu sūriu kartu su česnaku būtų puikus užkandis.
Žingsnis 1
Į keptuvę suberkite 35 g krakmolo, 45 g miltų, 1 valgomąjį šaukštą cukraus ir 1/2 arbatinio šaukštelio druskos.
Žingsnis 2
Supilkite 210 ml pieno ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Pradėkite kaitinti mišinį ant silpnos ugnies, įdėkite 10 g sviesto.
Žingsnis 4
Maišykite tol, kol susidarys gumulas, jis virs viena didele mase.
Žingsnis 5
Išjunkite kaitinimą ir šiek tiek atvėsinkite tešlą.
Žingsnis 6
Kai tešla pakankamai atvės, minkykite ją 1 minutę, kol išsisklaidys raukšlės.
Žingsnis 7
Tolygiai iškočiokite kočėlu iki maždaug 20 cm skersmens apskritimo.
Žingsnis 8
Į keptuvę sudėkite 10 g sviesto, 1/2 šaukšto susmulkinto česnako, 1 šaukštą cukraus ir išmaišykite.
Žingsnis 9
Iškepkite tešlą ir kepkite 5 minutes iš vienos pusės, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 10
Apverskite tešlą, pabarstykite tarkuotu mocarelos sūriu, uždarykite dangtį ir palaukite, kol sūris išsilydys.
Žingsnis 11
Kai iškeps, išdėliokite sūrį, česnakinę duoną ir pabarstykite petražolėmis.
Kategorijos