Publikavimo data: 2024-05-25
Sveika gervuogių uogienė
Gervuogių uogienė - vertingas skanėstas, kuriame gausu vitaminų. Nepaisant to, kad uogos termiškai apdorotos, jose vis tiek yra daug naudingų medžiagų, kurios žiemą visiems labai reikalingos. Iš tokios uogienės galite gaminti morsus ar kompotą arba naudoti ją kaip kepinių įdarą.
Žingsnis 1
Dideles gervuoges supjaustykite į 2-4 dalis. Vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje ištirpinkite medų ir supilkite į jį uogas. Palikite trumpam vėsioje vietoje.
Žingsnis 2
Virkite uogienę ant silpnos ugnies ne ilgiau kaip 30 minučių, jei atsiranda putų, nedelsdami jas nuimkite ir supilkite į sterilizuotus stiklainius.
Kategorijos