Publikavimo data: 2025-08-17
Švelni obuolių tyrė su kondensuotu pienu
Švelni obuolių tyrė su sutirštintu pienu - tai kreminis skanėstas, kuriame obuolių rūgštumas puikiai dera su kreminiu sutirštinto pieno skoniu. Šią tyrę galima valgyti kaip atskirą patiekalą, dėti į pyragus ir net naudoti vietoj grietinėlės tortuose.
Žingsnis 1
Obuolius nulupkite ir supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. Sudėkite obuolius į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite, kol suminkštės (apie 20-25 min.).
Žingsnis 2
Virtas obuolių skilteles susmulkinkite blenderiu. Pašaukite atgal ant ugnies, suberkite cukrų ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Užvirinkite tyrę ir supilkite kondensuotą pieną. Nuolat maišydami virkite 5-6 minutes. Išpilstykite tyrę į sterilizuotus stiklainius.
Kategorijos