Publikavimo data: 2025-08-18
Švelnios kalmarų salotos
Salotos su kalmarais - puiki galimybė paįvairinti šventinį stalą. Kalmarų mėsa, turinti mažai kalorijų, yra labai maistinga ir turtinga baltymų. Salotos gaunasi švelnios ir sultingos, o marinuoti agurkai ir svogūnai suteikia salotoms pikantiškumo ir šiek tiek rūgštumo. Kalmarai išverdami labai greitai, todėl norint, kad mėsa išliktų minkšta, svarbu jos nepervirti.
Žingsnis 1
Atvėsusius kalmarus supjaustykite plonais griežinėliais, o marinuotus agurkus ir kiaušinius - mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Nuluptus svogūnus supjaustykite plunksnelėmis, užpilkite actu ir sūrymu ir palikite šiek tiek pastovėti. Nusausinkite marinatą nuo svogūnų.
Žingsnis 3
Kiaušinius, kalmarus, agurkus ir svogūnus sudėkite į salotinę. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite majonezu. Viską sumaišykite. Salotas patiekite atšaldytas.
Kategorijos