Švelnus braškių džemas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Švelnus braškių džemas

Braškių uogienei pasigaminti reikia nedaug ingredientų, todėl šią žiemai skirtą uogienę galės pasigaminti net virtuvės naujokas. Braškių uogienėje gausu daug įvairių vitaminų, kurie bus kaip tik šaltą žiemą. Įdomu tai, kad pirmą kartą braškių uogienė pradėta virti dar XVII amžiuje. Nepaisant to, kad receptas modifikuotas ir dabar, pagrindiniai ingredientai išlieka tie patys.
Gaminimo laikas
160 min.
Laikas virtuvėje
65 min.
Kalorijos
175 kcal.
Angliavandeniai
46 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.64/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Švelnus braškių džemas Žingsnis 1
Į atskirą dubenį sudėkite braškes, užpilkite cukrumi ir įpilkite šiek tiek šalto vandens, kad cukrus ištirptų. Jei braškės minkštos, vandens pilti nereikia.

Žingsnis 2

Švelnus braškių džemas Žingsnis 2
Dėkite ant silpnos ugnies, kol užvirs, tada nukoškite uogas, sirupą per pusę perkoškite, supilkite braškes, porą minučių pakaitinkite ir išjunkite ugnį. Supilkite į iš anksto sterilizuotus stiklainius ir užsukite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos