Publikavimo data: 2024-05-25
Švelnus braškių džemas
Braškių uogienei pasigaminti reikia nedaug ingredientų, todėl šią žiemai skirtą uogienę galės pasigaminti net virtuvės naujokas. Braškių uogienėje gausu daug įvairių vitaminų, kurie bus kaip tik šaltą žiemą. Įdomu tai, kad pirmą kartą braškių uogienė pradėta virti dar XVII amžiuje. Nepaisant to, kad receptas modifikuotas ir dabar, pagrindiniai ingredientai išlieka tie patys.
Žingsnis 1
Į atskirą dubenį sudėkite braškes, užpilkite cukrumi ir įpilkite šiek tiek šalto vandens, kad cukrus ištirptų. Jei braškės minkštos, vandens pilti nereikia.
Žingsnis 2
Dėkite ant silpnos ugnies, kol užvirs, tada nukoškite uogas, sirupą per pusę perkoškite, supilkite braškes, porą minučių pakaitinkite ir išjunkite ugnį. Supilkite į iš anksto sterilizuotus stiklainius ir užsukite.
Kategorijos