Publikavimo data: 2025-08-20
Šventinė alyvuogė su jautiena
"Olivier" - tai populiarios šventinės salotos Rusijoje, prancūziškos kilmės ir labai mėgstamos ant tradicinio naujametinio stalo. Daugelis šeimų turi savo Olivjė receptą, kai kurios jas gamina su daktariška dešra, kitos - su mėsa. Ne mažiau įdomus ir Olivier su jautiena gaminimo receptas. Tai sveika mėsa, kurioje gausu geležies. Ji suteiks patiekalui lengvo griežtumo ir ypatingo mėsos skonio.
Žingsnis 1
Morkas ir bulves nulupkite, supjaustykite kubeliais ir supilkite į dubenį.
Žingsnis 2
Atsargiai supjaustykite jautieną nedidelėmis juostelėmis ir sudėkite į daržoves. Sudėkite smulkiai supjaustytus marinuotus agurkus ir virtus kiaušinius. Jei norite, pabarstykite smulkiai supjaustytais žaliaisiais svogūnais. Salotas pabarstykite konservuotais žirneliais.
Žingsnis 3
Paruoškite naminio majonezo. Į gilų dubenį įmuškite putpelių kiaušinius ir įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus. Įdėkite garstyčių ir druskos. Mišinį suplakite mikseriu, nedidelėmis porcijomis įpildami šiek tiek augalinio aliejaus. Į mišinį įpilkite citrinos sulčių ir maltų juodųjų pipirų ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Apšlakstykite salotas majonezu ir gerai, bet atsargiai išmaišykite, kad daržovių gabalėliai išlaikytų formą.
Kategorijos