Publikavimo data: 2024-06-09
Šventinės Olivier salotos su šampano želė
Klasikinės "Olivier" salotos tapo kiekvieno naujametinio stalo akcentu. Nepaisant to, kad šios salotos dažnai vartojamos, visi jas labai mėgsta ir stengiasi sugalvoti įvairių naujovių. Todėl, be klasikinio recepto, pasaulyje jau seniai atsirado daugybė skirtingų "Olivier" rūšių. Šiame patiekale šampano želė suteiks salotoms neįprasto skonio, o Naujųjų metų išvakarėse gali net pakeisti šampano taurę.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje vienodai smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną, dešrą, šviežią agurką, marinuotus agurkus, morkas, bulves ir kiaušinius, tada supilkite žaliuosius žirnelius. Išmaišykite.
Žingsnis 2
Į nedidelį puodą supilkite taurę šampano, užkaitinkite, užvirinkite ir maišykite 2 minutes. Tada sudėkite želatiną, šiek tiek atskiestą vandeniu, ir virkite dar 2 minutes.
Žingsnis 3
Atvėsinkite šampaną ir želatiną ir supilkite į formeles. Dėkite į šaldytuvą 25-30 minučių, kad šampanas sustingtų. Paruoštą želė smulkiai supjaustykite. Į lėkštę sudėkite salotas ir ant viršaus užtepkite želė.
Kategorijos