Šventinės Olivier salotos su šampano želė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Šventinės Olivier salotos su šampano želė

Klasikinės "Olivier" salotos tapo kiekvieno naujametinio stalo akcentu. Nepaisant to, kad šios salotos dažnai vartojamos, visi jas labai mėgsta ir stengiasi sugalvoti įvairių naujovių. Todėl, be klasikinio recepto, pasaulyje jau seniai atsirado daugybė skirtingų "Olivier" rūšių. Šiame patiekale šampano želė suteiks salotoms neįprasto skonio, o Naujųjų metų išvakarėse gali net pakeisti šampano taurę.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
100 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Šventinės Olivier salotos su šampano želė Žingsnis 1
Giliame dubenyje vienodai smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną, dešrą, šviežią agurką, marinuotus agurkus, morkas, bulves ir kiaušinius, tada supilkite žaliuosius žirnelius. Išmaišykite.

Žingsnis 2

Šventinės Olivier salotos su šampano želė Žingsnis 2
Į nedidelį puodą supilkite taurę šampano, užkaitinkite, užvirinkite ir maišykite 2 minutes. Tada sudėkite želatiną, šiek tiek atskiestą vandeniu, ir virkite dar 2 minutes.

Žingsnis 3

Šventinės Olivier salotos su šampano želė Žingsnis 3
Atvėsinkite šampaną ir želatiną ir supilkite į formeles. Dėkite į šaldytuvą 25-30 minučių, kad šampanas sustingtų. Paruoštą želė smulkiai supjaustykite. Į lėkštę sudėkite salotas ir ant viršaus užtepkite želė.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos