Šventinis Olivier su krevetėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Šventinis Olivier su krevetėmis

"Olivier" salotų sukūrimo istorija yra viena populiariausių ir paslaptingiausių maisto istorijų. Paprastai manoma, kad šias salotas XIX a. pabaigoje sukūrė prancūzų kilmės rusų virtuvės šefas Lucienas Olivjė, o pirminė jų sudėtis labai skyrėsi nuo šiuolaikinio recepto. Tradiciniame recepte naudojama paukštiena - mūsų recepte siūlome naudoti krevetes, kad salotoms būtų suteiktas jūrinis akcentas. Salotų ruošimo technologijos ypatumas - vienodai supjaustytos daržovės.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
106 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.92/5 (13 bal.)

Žingsnis 1

Šventinis Olivier su krevetėmis Žingsnis 1
Bulves ir morkas nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Supjaustykite kiaušinius. Agurkus supjaustykite kubeliais, žoleles smulkiai sukapokite. Nulupkite krevetes.

Žingsnis 2

Šventinis Olivier su krevetėmis Žingsnis 2
Sumaišykite visus ingredientus, druską ir pipirus. Apšlakstykite majonezu. Išmaišykite ir įdėkite salotas į šaldytuvą 1-2 valandoms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
salotos, salotos su virtomis daržovėmis, salotos su vištiena, šaltos salotos, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, mažai kalorijų, per 15 minučių, vakarienė, nauji metai, bulvių sezonas, morkų sezonas, agurkų sezonas, alyvuogės, salotos naujiems metams, receptų knyga, salotos su kiaušiniais, salotos su konservuotais žirneliais, salotos su vištienos filė, alyvuogės su šviežiais agurkais, salotos su majonezu, salotos su daržovėmis, vakarienė su bulvėmis, vakarienė su vištienos filė, alyvuogės su morkomis

Kategorijos