Publikavimo data: 2025-08-19
Šventinis Olivier su krevetėmis
"Olivier" salotų sukūrimo istorija yra viena populiariausių ir paslaptingiausių maisto istorijų. Paprastai manoma, kad šias salotas XIX a. pabaigoje sukūrė prancūzų kilmės rusų virtuvės šefas Lucienas Olivjė, o pirminė jų sudėtis labai skyrėsi nuo šiuolaikinio recepto. Tradiciniame recepte naudojama paukštiena - mūsų recepte siūlome naudoti krevetes, kad salotoms būtų suteiktas jūrinis akcentas. Salotų ruošimo technologijos ypatumas - vienodai supjaustytos daržovės.
Žingsnis 1
Bulves ir morkas nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Supjaustykite kiaušinius. Agurkus supjaustykite kubeliais, žoleles smulkiai sukapokite. Nulupkite krevetes.
Žingsnis 2
Sumaišykite visus ingredientus, druską ir pipirus. Apšlakstykite majonezu. Išmaišykite ir įdėkite salotas į šaldytuvą 1-2 valandoms.
Kategorijos