Publikavimo data: 2024-03-29
Svogūnų bandelės
Svogūnų plokštainiai ruošiami Kinijoje ir Uzbekistane. Tačiau naminiai svogūnų plokštainiai ant keptuvės būna ne mažiau skanūs nei gerai žinomi nacionaliniai patiekalai. Į receptą įeina margarinas, tačiau jį galima pakeisti sviestu. Sviestas ir margarinas yra vienodai kaloringi. Svieste gausu gyvulinių riebalų. Margarine yra daugiau augalinių riebalų. Sviesto skonis kreminis. Išskyrus tai, kad kepant skirtumai beveik nepastebimi. Plokštainiams galima naudoti ir svogūnus, ir žaliuosius svogūnus. Greitiems plokštainiams tinka ir džiovinti svogūnai.
Žingsnis 1
Pradėkite minkyti tešlą. Pašildykite vandenį, bet ne per karštą, jis turi būti šiek tiek šiltesnis nei kambario temperatūros. Į šiltą vandenį įberkite 2/3 druskos ir maišykite, kol ji ištirps. Į vandenį nedidelėmis porcijomis suberkite miltus ir atsargiai išmaišykite dubens turinį. Užminkykite tvirtą, bet elastingą tešlą.
Žingsnis 2
Išminkytą tešlą padalykite į dvi lygias dalis ir suvyniokite jas į maistinę plėvelę. Tai neleis tešlai išdžiūti ir ant jos paviršiaus susidaryti plutai. Atidėkite tešlą į šalį pailsėti maždaug 30 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite faršą. Į svogūnus suberkite likusią druską, įberkite šiek tiek maltų juodųjų pipirų ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Iškočiokite tešlą ir suformuokite plokštainį. Tešlai pailsėjus pusvalandį, kiekvieną gabalėlį padalykite į dar 2 dalis. Paimkite vieną iš gabalų ir iškočiokite jį į didelį ploną apskritimą. Šį tešlos apskritimą gausiai patepkite ištirpintu margarinu. Tada ant tešlos tolygiai paskirstykite svogūnų įdarą ir susukite į ploną ritinėlį. Tada susukite ritinį į spiralės formos apskritimą. Vėl iškočiokite duoną kočėlu, kad sutankėtų įdaras ir įgautų formą. Šį procesą pakartokite su kiekvienu plokštainiu.
Žingsnis 5
Apkepkite tortilijas. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus, įkaitinkite ir sudėkite tortilijas. Kepkite tortilijas po vieną ant mažos ugnies iš abiejų pusių 3-5 minutes uždengę keptuvę dangčiu.
Kategorijos