Publikavimo data: 2025-08-20
Svogūnų ir kiaušinių plakiniai keptuvėje
Šis receptas - tikra dovana tiems, kurie nemėgsta vargti su tešla ir neturi daug laiko gaminti.
Žingsnis 1
Supilkite kefyrą į dubenį, suberkite sodą ir gerai išmaišykite, palikite 5 minutėms. Soda ir kefyras sureaguos, masė padidės, o paviršiuje susidarys burbuliukai, kaip nuotraukoje.
Žingsnis 2
Pereikime prie įdaro. Susmulkinkite svogūnus ir virtus kiaušinius, įdėkite ištirpinto sviesto, druskos ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Į dubenį su kefyru suberkite miltus, galite įberti šiek tiek druskos, gerai išmaišykite, tešla turi būti tiršta ir lipni. Į tešlą sudėkite įdarą, išmaišykite, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų tešloje.
Žingsnis 4
Šaukštu dėkite paplotėlius į įkaitintą keptuvę, pateptą augaliniu aliejumi, ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol apskrus ir paruduos (maždaug po 2 minutes iš kiekvienos pusės).
Kategorijos