Publikavimo data: 2024-03-29
Svogūnų pyragėliai
Svogūnų plokštainis yra nacionalinis uzbekų patiekalas. Paprastai jis ruošiamas su svogūnais. Į tešlą dedama miltų, vandens, kiaušinio ir druskos. Yra ir variantų, pavyzdžiui, su česnakais. Tokios tortilijos kepamos orkaitėje. Be to, žaliųjų svogūnų ir česnakų įdaras būna ne viduje, o išorėje. Recepte naudojamos šviežios mielės, bet galite naudoti ir sausas mieles. Įdarui tinka tik švieži žalieji svogūnai: sultingi, be pageltusių ir sudžiūvusių plunksnų. Pirkdami jogurtą atkreipkite dėmesį į tokį, kuris yra be cukraus ir priedų.
Žingsnis 1
Paruoškite sausus ingredientus svogūnų pyragėliams. Tam paimkite indą su persijotais miltais. Įberkite druskos ir kepimo miltelių. Išmaišykite. Atidėkite į šalį.
Žingsnis 2
Ištirpinkite mieles. Įdėkite jas į švarų indą ir suberkite granuliuotą cukrų. Maišykite iki vientisos masės. Supilkite šiltą pieną ir maišykite šaukštu, kol ištirps.
Žingsnis 3
Užminkykite tešlą. Į miltus supilkite mielių mišinį ir jogurtą. Sudėkite sviestą. Užminkykite tešlą. Tešlą minkykite šaukštu, o paskui rankomis. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite 60 minučių, kad pakiltų trigubai.
Žingsnis 4
Paruoškite įdarą. Atskirame dubenyje sumaišykite česnaką ir smulkintą svogūną.
Žingsnis 5
Formuokite rutuliukus, padalydami tešlą į 4 dalis. Paimkite kočėlą ir iškočiokite juos taip, kad gautųsi 15 cm skersmens apskritimas. Įdėkite įdarą ir prispauskite jį ranka, kad kepant neišbyrėtų.
Žingsnis 6
Kepkite svogūnų pyragėlius orkaitėje. Sudėkite juos ant kepimo skardos ir kepkite 10-15 minučių. Štai ir viskas, receptas labai paprastas. Minkšti, sultingi, česnakų skonio, jums tikrai patiks.
Kategorijos