Svogūnų pyragėliai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-29

Svogūnų pyragėliai

Svogūnų plokštainis yra nacionalinis uzbekų patiekalas. Paprastai jis ruošiamas su svogūnais. Į tešlą dedama miltų, vandens, kiaušinio ir druskos. Yra ir variantų, pavyzdžiui, su česnakais. Tokios tortilijos kepamos orkaitėje. Be to, žaliųjų svogūnų ir česnakų įdaras būna ne viduje, o išorėje. Recepte naudojamos šviežios mielės, bet galite naudoti ir sausas mieles. Įdarui tinka tik švieži žalieji svogūnai: sultingi, be pageltusių ir sudžiūvusių plunksnų. Pirkdami jogurtą atkreipkite dėmesį į tokį, kuris yra be cukraus ir priedų.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
251 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
32 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.17/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Svogūnų pyragėliai Žingsnis 1
Paruoškite sausus ingredientus svogūnų pyragėliams. Tam paimkite indą su persijotais miltais. Įberkite druskos ir kepimo miltelių. Išmaišykite. Atidėkite į šalį.

Žingsnis 2

Svogūnų pyragėliai Žingsnis 2
Ištirpinkite mieles. Įdėkite jas į švarų indą ir suberkite granuliuotą cukrų. Maišykite iki vientisos masės. Supilkite šiltą pieną ir maišykite šaukštu, kol ištirps.

Žingsnis 3

Svogūnų pyragėliai Žingsnis 3
Užminkykite tešlą. Į miltus supilkite mielių mišinį ir jogurtą. Sudėkite sviestą. Užminkykite tešlą. Tešlą minkykite šaukštu, o paskui rankomis. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite 60 minučių, kad pakiltų trigubai.

Žingsnis 4

Svogūnų pyragėliai Žingsnis 4
Paruoškite įdarą. Atskirame dubenyje sumaišykite česnaką ir smulkintą svogūną.

Žingsnis 5

Svogūnų pyragėliai Žingsnis 5
Formuokite rutuliukus, padalydami tešlą į 4 dalis. Paimkite kočėlą ir iškočiokite juos taip, kad gautųsi 15 cm skersmens apskritimas. Įdėkite įdarą ir prispauskite jį ranka, kad kepant neišbyrėtų.

Žingsnis 6

Svogūnų pyragėliai Žingsnis 6
Kepkite svogūnų pyragėlius orkaitėje. Sudėkite juos ant kepimo skardos ir kepkite 10-15 minučių. Štai ir viskas, receptas labai paprastas. Minkšti, sultingi, česnakų skonio, jums tikrai patiks.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos