Publikavimo data: 2024-04-05
Svogūnų ritinys
Orkaitėje keptas svogūnų suktinukas yra liesas pyragas, pagamintas iš mielinės tešlos. Kadangi gaminant įdarą naudojama daug svogūnų, jis būna labai sultingas. Toks patiekalas yra puikus priedas prie arbatos ar bet kokio pirmojo patiekalo. Jį taip pat galima naudoti vietoj duonos. Suktinukų su svogūnais receptas gana paprastas. Svarbiausia, kad tešla gerai pakiltų. Tam svarbu naudoti sandarias mieles ir atkreipti dėmesį į galiojimo laiką.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Į gilų dubenį įpilkite šilto vandens. Suberkite cukrų, augalinį aliejų ir druską. Supilkite mieles. Išmaišykite. Nuolat maišydami palaipsniui suberkite miltus. Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto stalo. Minkykite apie 5-6 minutes, kol tešla taps elastinga ir lygi. Uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 1,5 valandos.
Žingsnis 2
Kol tešla ilsisi, paruoškite įdarą. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir pastatykite ant ugnies. Sudėkite svogūnus. Įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir išmaišykite. Kepkite 4 minutes, kol taps auksinės spalvos. Išjunkite ugnį ir perkelkite faršą į švarų dubenį.
Žingsnis 3
Paruoškite vyniotinį. Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto stalo. Su kočėlu iškočiokite 0,5 cm storio ritinį. Ant tešlos dėkite svogūnų įdarą. Tešlą tvirtai susukite į ritinį. Kepkite vyniotinį 30 minučių 180 ˚C temperatūros orkaitėje.
Kategorijos