Publikavimo data: 2025-08-20
Tadžikijos nacionaliniai sluoksniuoti pyragaičiai
Kadangi mano vyras labai mėgsta miltus, šaldiklyje visada turiu paruoštų tortilijų. Vienu metu pagaminu jų daug ir užšaldau vėlesniam laikui. Taip pat labai mėgstu sluoksniuotą tešlą su saldžia arbata. Šiuos plokštainius taip pat naudojame kurutobai - nacionaliniam tadžikų patiekalui.
Žingsnis 1
Į šaltą vandenį įpilkite šaukštelį acto ir druskos pagal skonį.
Žingsnis 2
Suberkite miltus ir užminkykite standžią tešlą. Padalykite tešlą į keturias dalis ir leiskite jai pailsėti.
Žingsnis 3
Kol tešla ilsisi, jautienos riebalus supjaustykite gabalėliais ir ištirpinkite.
Žingsnis 4
Tešlą iškočiokite plonu sluoksniu. Kuo plonesnė tešla, tuo geriau: tortilijos bus traškesnės. Apšlakstykite augaliniu aliejumi, susukite į ritinėlį, o tada susukite į sraigę. Išvyniokite paruoštas tortilijas.
Žingsnis 5
Ant viršaus padarykite gražų raštą šakute arba specialiu daiktu, kurį mes vadiname nonpar.
Žingsnis 6
Aptepkite tortilijas kiaušiniu, pabarstykite sezamo sėklomis ir siųskite į 180 °C temperatūros orkaitę, kol paruduos.
Kategorijos