Publikavimo data: 2024-05-19
Tailandietiška Tom Kha sriuba
Žingsnis 1
Išvirkite vištieną. Įdėkite vištieną į šaltą vandenį ir virkite 40 minučių, verdant įberkite šiek tiek druskos. Išimkite vištieną iš sultinio, atvėsinkite ir supjaustykite gabalėliais. Sultinį perkoškite.
Žingsnis 2
Paruoškite sriubai skirtus ingredientus. Susmulkinkite citrinžolę ir supjaustykite 5 cm ilgio skiltelėmis. Pomidorus supjaustykite skiltelėmis. Pievagrybius supjaustykite griežinėliais. Aitriąją papriką perpjaukite išilgai pusiau ir išimkite sėklas. Galangalo šaknį supjaustykite apskritimais.
Žingsnis 3
Išvirkite sriubą. Į sultinį supilkite kokosų pieną, citrinžolę, kafiro laimo lapus, galangalo šaknį ir aitriąją papriką. Užvirinkite sultinį ir ant silpnos ugnies virkite 5 minutes. Į sultinį sudėkite vištieną, grybus, pomidorus ir virkite dar 5 minutes. Į sriubą įpilkite žuvies padažo ir laimo sulčių.
Žingsnis 4
Paruoškite ryžius. Ryžius suberkite į sausą įkaitintą keptuvę. Užpilkite verdančiu vandeniu. Įberkite druskos, gvazdikėlių, citrinos ir alyvuogių aliejaus. Uždenkite dangčiu ir palikite ryžius 10 minučių virti ant vidutinės ugnies. Į ryžius išspauskite citrinos minkštimą ir sultis ir gerai išmaišykite.
Kategorijos