Tailandietiška Tom Kha sriuba su vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Tailandietiška Tom Kha sriuba su vištiena

"Tom Kha" yra artimas gerai žinomo "Tom Yum" giminaitis, tačiau, skirtingai nei jo analogas, jis gaminamas tik su vištiena ir yra švelnesnis. Ši sriuba tinka tiems, kurie nemėgsta aštraus maisto, bet labai nori paragauti tailandietiškos virtuvės patiekalų. Maloni vištienos sriuba su kokosų pienu ir laimu, paliekanti lengvą aštrumą ant liežuvio, yra puikus patiekalas pirmai įžangai į tailandietišką virtuvę.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
141 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 3.59/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Tailandietiška Tom Kha sriuba su vištiena Žingsnis 1
Morkas supjaustykite stambiais griežinėliais. Į puodą su vandeniu sudėkite morkas, visą svogūną ir visą vištienos filė. Sultinį virkite ant silpnos ugnies 30-40 minučių. Paruoštą sultinį perkoškite per sietelį ir nukoškite į kitą puodą, pastatykite ant ugnies. Išvirtą vištienos filė supjaustykite kubeliais.

Žingsnis 2

Tailandietiška Tom Kha sriuba su vištiena Žingsnis 2
Krevetes išvirkite ir išskobkite iš kiautų. Citrinžolę supjaustykite apskritimais, o galangalą - plonais griežinėliais ir suberkite į sultinį. Viską virkite apie 5 minutes. Tada supilkite kokosų pieną ir virkite dar 5 minutes.

Žingsnis 3

Tailandietiška Tom Kha sriuba su vištiena Žingsnis 3
Nuolat maišydami pakaitomis į sultinį supilkite tom batatų pastą, žuvies padažą ir tamarindų pastą. Į sultinį sudėkite vištieną, krevetes ir kafyro laimo lapus, virkite dar 5 minutes ir nukelkite nuo viryklės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos