Publikavimo data: 2024-06-08
Tailandietiška Tom Kha sriuba su vištiena
"Tom Kha" yra artimas gerai žinomo "Tom Yum" giminaitis, tačiau, skirtingai nei jo analogas, jis gaminamas tik su vištiena ir yra švelnesnis. Ši sriuba tinka tiems, kurie nemėgsta aštraus maisto, bet labai nori paragauti tailandietiškos virtuvės patiekalų. Maloni vištienos sriuba su kokosų pienu ir laimu, paliekanti lengvą aštrumą ant liežuvio, yra puikus patiekalas pirmai įžangai į tailandietišką virtuvę.
Žingsnis 1
Morkas supjaustykite stambiais griežinėliais. Į puodą su vandeniu sudėkite morkas, visą svogūną ir visą vištienos filė. Sultinį virkite ant silpnos ugnies 30-40 minučių. Paruoštą sultinį perkoškite per sietelį ir nukoškite į kitą puodą, pastatykite ant ugnies. Išvirtą vištienos filė supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 2
Krevetes išvirkite ir išskobkite iš kiautų. Citrinžolę supjaustykite apskritimais, o galangalą - plonais griežinėliais ir suberkite į sultinį. Viską virkite apie 5 minutes. Tada supilkite kokosų pieną ir virkite dar 5 minutes.
Žingsnis 3
Nuolat maišydami pakaitomis į sultinį supilkite tom batatų pastą, žuvies padažą ir tamarindų pastą. Į sultinį sudėkite vištieną, krevetes ir kafyro laimo lapus, virkite dar 5 minutes ir nukelkite nuo viryklės.
Kategorijos