Publikavimo data: 2025-08-20
Tinginiai vijokliai
Greitas wattrushki netikėtiems svečiams. Puikiai tinka arbatai.
Žingsnis 1
Varškę sudėkite į dubenį. Reikės 1 pakelio, svoris gali būti įvairus, tinka 180 g arba 220 g. Naudokite bet kokį riebumą, šį kartą aš naudojau 5 proc. Įmuškite vieną kiaušinį ir supilkite cukrų. Jei mėgstate vidutiniškai saldžiai, užteks 50-90 g. Jei mėgstate labai saldžiai, dėkite daugiau.
Žingsnis 2
Supjaustykite kepinį 1,5 cm storio riekelėmis. Galite naudoti prancūzišką bagetę, tada riekelės bus 3 cm storio. Bagetė yra estetiškesnė, bet aš turėjau pjaustytą duoną ir ją panaudojau.
Žingsnis 3
Cukraus, kiaušinių ir varškės masė nebūna labai tiršta.
Žingsnis 4
Į atskirą dubenėlį supilkite pieną ir iš dviejų pusių pamerkite duonos riekelę. Jo mirkyti nebūtina, tai įvyksta gana greitai.
Žingsnis 5
Ant kepimo skardos sudėkite piene pamirkytas duonos riekeles. Būtinai patepkite skardą aliejumi, kad kepiniai nepriliptų. Turiu silikoninį kepimo kilimėlį, todėl jo neriebaluokite.
Žingsnis 6
Aptepkite kepinį varške ir aptepkite likusiu kiaušiniu. Kepkite, kol pluta paruduos. Iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepkite 25-30 minučių. Tingūs vatinukai paruošti.
Kategorijos