Publikavimo data: 2025-08-18
Tingūs pitos pyragėliai su kopūstais ir kiaušiniu
Šis receptas dažnai praverčia, kai norisi pyragaičių, bet nesinori vargti su tešla. Tai neįtikėtinai lengvas ir greitas receptas, tinkantis visoms progoms. Pyragėliai gaunasi aromatingi, su traškia plutele ir sultingu vidumi.
Žingsnis 1
Susmulkinkite svogūnus, smulkiai supjaustykite kopūstus. Apkepkite iki auksinės spalvos augaliniame aliejuje, įpilkite šiek tiek vandens, uždenkite ir troškinkite 7-10 min. ant mažos ugnies, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Supjaustykite kiaušinius ir sudėkite į kopūstus. Pasūdykite, įberkite juodųjų pipirų, česnako ir žolelių. Išmaišykite faršą ir leiskite jam šiek tiek atvėsti.
Žingsnis 3
Supjaustykite pitą maždaug 10 cm pločio lėkštėmis. Šaukštu dėkite įdarą ant pitos krašto.
Žingsnis 4
Suvyniokite į trikampį ir taip iki galo.
Žingsnis 5
Laisvąjį kraštą patepkite plaktu kiaušiniu ir suvyniokite.
Žingsnis 6
Pyragėliai turėtų gautis tokie. Kiekvieną pyragėlį aptepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite keptuvėje iš abiejų pusių, kol paruduos.
Kategorijos